Tuesday, September 3, 2013

Buddies needed! Deadline: 9 septembrie 2013
ESN Timișoara recrutează buddy pentru studenții Erasmus!

În fiecare an, peste 100 de studenți străini Erasmus vin să studieze în Timișoara. Scopul programului Erasmus este ca pe lângă o perioadă dedicată studiilor, studentul străin să ajungă să cunoască oamenii, cultura, societatea, obiceiurile, să vorbească limba țării unde pleacă în mobilitate etc. Partea academică se realizează în universități, în afara acestui mediu există partea practică realizată prin intermediul prietenilor. De această a doua parte se ocupă Erasmus Student Network Timișoara (pe scurt ESN Timișoara). ESN Timișoara recrutează studenți care vor să (re)trăiască această experiență internațională, să cunoască și să ajute Erasmușii, să le arate tot ce-i mai bun și interesant la oameni, oraș sau locuri.

A fi buddy presupune să devii un fel de mentor pentru un mic grup de Erasmuși, care are timp în următoarea perioadă (1 – 2 luni) să transmită informații studenților, iar odată ajunși aici să îi ghideze prin oraș, să îl ajute la partea academică cu profesorii, orare etc să le dea tips&tricks, să le fie primul prieten român! :D

Un buddy în ESN Timișoara este în primul rând o gazdă bună: îi preiei de la aeroport/ gară pe cât posibil, îi ajuți să se cazeze la cămin (unde au deja locul asigurat), le arăți orașul și universitatea / facultatea. Apoi esti si prietenul lor: îl ajuti unde nu știe, ieșiți în oraș împreună, participați împreună la evenimentele ESN etc.

Activitatea ESN Timișoara este realizată de aproximativ 20 de voluntari care organizează acțiuni pentru integrarea studenților Erasmus în societate: excursii, city tour-uri, cine internaționale, party-uri, evenimente sociale și culturale etc.

ESN – Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari asociații studențești din Europa, prezentă în peste 400 de universități din 36 de țări, care acționează în interesul studenților internaționali. ESN dorește să sporească integrarea practică și socială a studenților străini, reprezintă drepturile și nevoile acestora la nivel local, național și internațional, promovează oportunitățiile de studiu în străinătate și se ocupă de reintegrarea studenților care se întorc acasă după o experiență educațională peste hotare. Erasmus Student Network este o asociație care funcționează, în principal, cu sprijinul voluntarilor.

Vrei să te alături echipei de buddy ESN Timișoara? Înscrie-te completând aplicația online din link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/1whov1x6VVI6I2UQXDTJ5Sn2Z3e_a1Aqoai8D5aS0iBY/viewform

Te așteptăm cu drag,

ESN Timisoara

No comments:

Post a Comment