Monday, September 3, 2012

ESN Timișoara recrutează buddy pentru studenții Erasmus!


În fiecare an, peste 70 de studenți străini Erasmus vin să studieze în Timișoara. Scopul programului Erasmus este ca pe lângă o perioadă dedicată studiilor, studentul străin să ajungă să cunoască oamenii, cultura, societatea, să adopte obiceiurile, să vorbească limba țării unde pleacă în mobilitate etc. Dacă pentru academic există universități, pentru restul există prieteni J Mai exact, Erasmus Student Network Timișoara (sau mai scurt spus ESN Timișoara).

ESN Timișoara recrutează studenți  care vor să (re)trăiască această exeriență internațională, să cunoască și să ajute Erasmusii, să le arate tot ce-i mai bun și fain la oameni, oraș sau locuri.

Un buddy este un fel de mentor pentru un mic grup de Erasmusi, care are timp în următoarea perioadă ( 1 – 2 luni) să transmită informații studenților, iar odată ajunși aici să îi ghideze prin oraș, să îl ajute la partea academică cu profesorii, orare etc  să îi dea trips&tricks, să ii fie primul prieten român! :D
Un buddy în ESN Timișoara este în primul rând o gazdă bună: îi preiei de la aeroport/ gară pe cât posibil, îi ajuți să se cazeze la cămin (unde au deja locul asigurat), île arăți orașul și universitatea / facultatea. Apoi esti si prietenul lor: îl ajuti unde nu știe,  ieșiți în oraș împreuna, participați împreună la evenimentele ESN etc.
Activitatea ESN Timișoara este realizată de aproximativ 20 de voluntari care organizează acțiuni pentru integrarea studenților Erasmus în societate: excursii, city tour-uri, cine internaționale, party-uri, evenimente sociale și culturale etc.

ESN – Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari asociații studențești din Europa,  prezentă în peste 400 de universități din 36 de țări, care acționează în interesul studenților internaționali. ESN dorește să sporească integrarea practică și socială a studenților străini, reprezintă drepturile și nevoile acestora la nivel local, național și internațional, promovează oportunitățiile de studiu în străinătate și se ocupă de reintegrarea studenților care se întorc acasă după o experiență educațională peste hotare. Erasmus Student Network este o asociație care funcționează, în  principal, cu sprijinul voluntarilor.

Vrei să te alături echipei de buddy ESN Timișoara? Trimite un mail de motivare la esntimisoara@gmail.com până pe 9 septembrie. 

Te așteptăm cu drag, 

Echipa ESN Timișoara

No comments:

Post a Comment